Studio Nicolaij | Royal Academy of Art in The Hague, free work Studio Nicolaij

Royal Academy of Art in The Hague, free work


  • 09 Jan


  • seth

Opdracht : Dagboek van een visueel journalist 


Als toekomstig ontwerper ben je niet alleen maar bezig met je eigen wereld en je eigen ideeen.
Er gebeurt heel wat in de maatschappij waarvan je deel uit maakt. De media zoals tv, krant en internet geven je informatie over de gebeurtenissen in de maatschappij in de vorm van nieuws (journalistiek).
Dit zijn ook belangrijke bronnen voor een ontwerper om te komen tot een persoonlijk concept en ontwerp en om dat te kunnen communiceren met de buitenwereld.

Kies verspreid over zeven willekeurige dagen per dag een medium dat nieuws brengt en selecteer uit het dagelijkse nieuwsaanbod een nieuwsitem.

 

BAS KOSTERS PENISLEGGING.

16 MEI 2012 16:17 door Gabriëlle Koster.

Internationaal modeland schudt op zijn grondvesten. Wat er aan de hand is? Men heeft de penislegging van Bas Kosters ontdekt. Je hebt wellicht al een aantal items uit de Ugly-collectie van Bas Kosters voorbij zien komen tijdens de ELLE Style Awards. Bas Kosters himself en zijn date voor de avond, dj Wannabeastar, kwamen aanzetten in deze zomer 2012-collectie. Niks geen Twenties-weelde. Neen, de outfits waren bezet met piemelafbeeldingen. Ja heus.

KLOKKENSPEL

Ook Stacey Rookhuizen bleek fan en twitterde in maart al: ‘Wat vinden jullie van m’n nieuwe broek?’ Nu zorgt het zien van een opmerkelijke print in Nederland niet bepaald voor opwinding – op wat verontwaardigde twitteraars na –, maar in het buitenland is de penislegging pas ontdekt. En daar blijken ze toch net even wat geschokter. Wat heet, verontwaardigd. Huffington Post, Jezebel, the Luxury Spot, Buzzfeed en Fashionista bestempelen de legging inmiddels als weerzinwekkend en NSFW (not safe for work). En dat is pas het begin van het geswaffel.

Wij vinden het een stijf staaltje PR. Hebben? De ‘Is that a cock or your legs?’-legging scoor je via BasKosters.com voor € 119.

 

DIY: HERMÈS-TAS

28 MEI 2012 10:03 door Gabriëlle Koster

Maandagmiddagvermaak van de bovenste plank: freubel je eigen Hermès-tas in elkaar. Van papier, dan. Je hebt al je boeken en magazines al uit én het is een vrije maandag, dus kun je niet even naar de winkel om een nieuw boek te scoren. Zie daar de website van Hermès, altijd tjokvol heerlijks. En je hoeft er niet altijd voor achter je computer te zitten. Nu ja, heel even dan. Nieuw op de website: de Do It Yourself Jigé clasp-tas van Hermès.

KNIP- EN PLAKWERK

Het principe is heel simpel: ga naar Hermès.com, kies welk printje je het leukst vindt (van olifant tot een skelet met bloemetjes) en klik op print. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een schaar en lijm. Eenvoudig, non? Hop, hop: naar Hermès.com voor het betere freubelwerk

 

UCCI EQUESTRIAN COLLECTIE

07 JUNI 2012 17:15 ,door Gabriëlle Koster

Hortsik! Gucci komt met een heuse paardrijcollectie onder de naam Gucci Equestrian collectie. Equestrianism, ook wel bekend als ‘the art of horse riding’. Bij Gucci zijn ze er dol op. Dat is geen geheim. Sterker nog, de relatie tussen Gucci en paarden gaat heel ver terug. Toen Guccio Gucci zijn bedrijf startte in 1921 haalde hij vaak inspiratie uit motiefjes en symbolen uit de paardensport. Veel van Gucci’s klanten waren dan ook paardrijdende aristocraten. Maar ook nu is dat vleugje paardensport terug te vinden in de huidige collecties. Zo ontwierp het modehuis vorig jaar exclusieve paardensportkledij voor Prinses Charlotte Casiraghi van Monaco. Hoofdontwerpster achter het label Frida Giannini tilde de paardengekte naar een hoger niveau en ontwierp een heuse capsulecollectie genaamd de Gucci Equestrian collectie.

GUCCI’S KNOLLENLIEFDE

De collectie is onderdeel van de Cruise 2013-collectie en bestaat uit vijftien verschillende looks inclusief een aantal accessoires. In de collectie zitten speciale paardrijdjasjes en -broeken, shirts en polo’s. Allemaal vervaardigd uit comfortabele stoffen. De collectie bestaat uit een kleurenpalet van zwart, beige, hemelsblauw en wit en wordt gekenmerkt door de onderscheidende symbolen van het huis: het Gucci-familiewapen, het bit en de groen-rood-groene streep. Maak het geheel af met een stel rijlaarzen in zwart leder en een zwart fluwelen horse riding cap en je bent er volledig klaar voor. Op wat lesjes paardrijden na, that is. De Equestrian collectie is vanaf november 2012 verkrijgbaar via Gucci.com en geselecteerde Gucci-boetieks

 

ARMANI TWEET TALKS

29 MEI 2012 14:19 door Manon Kordes

Modehuis Armani lanceert een discussieplatform op Twitter: ArmaniTweetTalks. Een nieuwe link om tussen de favorieten te plakken: het #ArmaniTweetTalks-discussieplatform. Op dit platform kunnen twitteraars van over de hele wereld (dus ook wij Hollanders) vragen stellen tijdens verschillende discussiesessies over belangrijke mode-gerelateerde onderwerpen. Armani zal dienst doen als discussieleider en grote namen uit de modewereld (denk hoofdredacteuren, grote bloggers, oprichters van modehuizen) zullen de vragen beantwoorden.

LET’S TALK ABOUT CHINA

De allereerst discussiesessie start 1 juni a.s. en sluit aan op het event Armani One Night Only in Bejing, ter ere van het tienjarige bestaan van Armani in China. De discussie zal gaan over hoe China in korte tijd de grootste speler in de mode is geworden. Niet gering dus. Meediscussiëren? Stel nog gauw een vraag over dit onderwerp en wie weet wordt-ie wel beantwoord door één van de personen uit de Chinese mode-industrie, zoals de hoofdredactrice van de Chinese Vogue, de oprichter van Yoox of een van China’s populairste bloggers.

NIEUWS: ROBBIE WORDT PAPA

30 MAART 2012 15:32, door Gigi van der Zwaan

Robbie Williams verwacht zijn eerste telg, roddels over Franca Sozzani en Ginnifer Goodwin heeft een nieuwe vlam.

> ‘Hey friendlies, I’ve been keeping a secret from you all. Me and Ayda are going to be a Mummy and Daddy this year!!!!!!!!’ Aldus een dolblije Robbie Williams op zijn website. Aaah…  De 38-jarige Robbie en Ayda Field trouwden in augustus 2010 en al snel deden de geruchten de ronde dat de zanger voor het eerst vader zou worden. Maar nu is het dan echt zover. ‘We had sex! It works!’ grapt Robbie verder op z’n site. ‘Basically I’m in love with a little person growing in mummy’s belly… and can’t wait to be a daddy. Crying now.  Hoe zoet. Wij zijn jaloers.

 

BRITSE MODEPOSTZEGELS

16 MEI 2012 12:43, door Gabriëlle Koster

Vergeet e-mails en smsjes. Vakantiekaarten stuur je vanaf heden weer via de post. En wel met een Britse modepostzegel Ja heus. De Britse Royal Mail maakt van vakantie-/verjaardags-/geboortekaartjes/uitnodiging een waar modefestijn. Vergeet het gezicht van Queen Elizabeth even. De British Royal Mail komt met postzegels met daarop werk van tien van de meest gerenommeerde ontwerpers van Groot-Brittannië, van Vivienne Westwood tot Alexander McQueen.

SØLVE SUNDSBØ X BRITISH ROYAL MAIL

De plaatjes zijn geschoten door de London-based fotograaf Sølve Sundsbø uit Noorwegen. In de Britse creaties op de zegels geen lid van de Royal Family (hallo, Kate Middleton?), maar slechts het silhouet van modellen.

Wie er dan verder tot die tien meest gerenommeerde ontwerpers behoren? Komt-ie: Paul Smith, Hardy Amies, Norman Hartnell, Granny Takes a Trip, Celia Birtwell, Tommy Nutter, Jean Muir, Zandra Rhodes, Vivienne Westwood en Alexander McQueen. Hebben? Dat dachten we al. Je kunt de postzegels bestellen op de website van British Royal Mail voor nog geen € 5. En nu je toch aan het bestellen bent, ze hebben de afbeeldingen ook op ansichtkaarten. Wij hopen uiteraard dat TNT dit bericht ook bereik