Studio Nicolaij | Concept Kuyichi - Studio Nicolaij

Concept Kuyichi


  • 09 Jan


  • seth

RE-KNIT THE WORLD

Waarom je oude trui weggooien? Als er ook een nieuwe sjaal of muts van gemaakt kan worden, door het eerlijke en stoere modemerk Kuyichi!

Recycled wol
Er worden jaarlijks tonnen kleding weggegooid, dit is natuurlijke doodzonde. Deze winter gaat Kuyichi in haar collectie voor het eerst recycled wol gebruiken.  Normaal gesproken wordt er bij de productie van wol chemicaliën gebruikt om het wol schoon te maken en de schapen vrij te houden van teken. Door wol te recyclen in dat niet meer nodig! En zo worden de schapen en het milieu gespaard!
Oude truien worden uit elkaar gehaald en geverfd in de kleuren van de nieuwe collectie. De ‘(ver)nieuwde’ wol gebruikt om er nieuwe sjaals en mutsen van te maken.

Concept
Je oude trui wordt een nieuwe Kuyichi sjaal! Help Kuyichi met het recyclen van wol en stuur je oude (wollen) trui naar Kuyichi op.  Op de speciale actie-site re-knit-the-world.com kan je vervolgens zelf een nieuwe sjaal of muts samenstellen. En nog leuker, je kan ook nog eens in de granny-gallery kiezen wie het voor je gaat breien!

In de granny-gallery staan een aantal lieve oma’s klaar om jouw nieuwe gerecyclede sjaal met liefde te breien! Maar, als je zelf ook brei-skills hebt dan kan je jezelf opgeven als talent en wellicht wordt je dan als knitting-junior in de gallery opgenomen. Heb je nog nooit iets gebreid, maar lijkt het je wel leuk? Volg dan de online cursus van één van de oma’s. Of kijk of het forum voor een van de vele tips & trucs.

Campagne
Het concept ‘RE-KNIT THE WORLD’ is een campagne om de nieuwe productlijn van Kuyichi te promoten. Door op te roepen je oude trui naar Kuyichi te sturen wordt de betrokkenheid bij het merk vergroot. Daarnaast wordt de aandacht op het gebruik van recycled wol op een ludieke manier gepromoot.

Het hoofdonderdeel van de campagne is de actie-site re-knit-the-world.com. Op deze site vind je informatie over het toesturen van je oude wollen kleding. Maar bovenal kun je hier uit een aantal patronen en kleuren je nieuwe gerecyclede Kuyichi sjaal of muts samenstellen. Vervolgens kies je in de granny-gallery een oma uit die je nieuwe aanwinst speciaal voor jou gaat breien!

De site is ook een community voor liefhebbers van eerlijke kleding en materialen en uiteraard Kuyicihi. Het stimuleert mensen ook om zelf te leren breien. De oma’s uit de gallery zouden niet willen dat dit oude ambacht verloren gaat! Daarom geeft één van de oma’s een online cursus breien. En er staan vele tips&trucs op de site om de mooiste creaties te maken.

Promotieacties rondom de site:
Lanceringsactie?